Колко струва Живота на децата ни?

Екипът на chantichka.bg в момента работи над изграждане и определяне механизма на действие в този раздел на сайта. Очаквайте скоро стартирането му.


Колко струва живота на децата ни

или защо категорията „Продай чантичка” е празна?


Ето ме, седя и си мисля. Открива се поредният сайт за онлайн търговия...

Това само по себе си освен евентуален доход носи много отговорност, нерви, капризи, неприятни коментари със или без покритие, доволни и не толкова доволни клиенти, притеснения и т.н.

На кой му пука всъщност? Винаги ще има две мнения, винаги ще има доволни и недоволни.. Живота и всичко в него са точно толкова противоречиви, колкото всеки един от Нас..

Продължавам да седя и да си мисля, че не искам това да е само поредният онлайн магазин. Искам повече!

Иска ми се да е една общност от силни и упорити жени (и мъже, разбира се, доколкото интересите им съвпадат с нашите). Затова решихме да създадем блог към сайта, в който да общуваме реално с нашите клиенти, да ги изслушваме, да споделяме и коментираме с Вас.

И ето ме, все още мисля какво ще заинтригува жените, какво ще ги накара да пишат, да четат, да споделят. Идеи има, естествено.. клишета като „Каква е перфектната чанта за Вас”, „Кои са десетте най- важни неща във Вашата чанта” и т.н. Да, всичко това е важно. Но ние не носим в чантите си само аспирин и огледало. Прилежно нареждаме там живота си за идния ден, работа, надежди, мечти, нужди.. В никакъв случай не омаловажавам всичко това, но това няма да е първата тема в блога на www.chantichka.bg.

Вероятно, скъпи Дами, сте забелязали, че категорията „Продай чантичка” е празна. Защо ли? Защото чака всяка една от нас да я попълни. Как? В чужбина тенденцията да се предоставя  възможност на дамите да продават собствените си чанти е с идеята- клиента доволен, търговец доволен. Обикновено комисионната варира, но най- често е между 30- 50% от цената, която клиентите слагат на своите чанти.

И ето, какво си мисля, за какво ни е тази комисионна? За да купим още чанти и аксесоари, разбира се! Идеята е добра, всеки остава доволен и облаги има и за двете страни.

Но има нещичко, което е по- важно от облагите.. Там някъде, сега, докато аз пиша това, има десетки, стотици майки и бащи, които нямат и идея, че съществува този сайт...

Не ги и интересува! Ще Ви кажа защо. Защото децата им са болни.

Ние с Вас купуваме и продаваме. Вие сте наши клиенти, а ние сме клиенти на някой друг. Това е кръговрата на онлайн търговията.

Но какво, ако можем да сме повече от това? Какво, ако можем да помогнем на някого от тези родители? Какво, ако ние не взимаме комисионна, а вместо това парите се събират за някое дете?

Вие имате ли деца? А искате ли някой ден да имате, ако все още нямате? Тогава може би знаете какво е да си Майка... всяка професия и всички чувства са вложени в тази една едничка дума. Тогава може би знаете какво е детето Ви да е болно и да седите безпомощно, дори само пред лицето на един грип..

Наскоро се разпространи писмо на една майка с детенце болно от рак, предназначено да стигне до министъра на здравеопазването. Не зная до нея дали е успяло, но до нас успя. Замислихме се над неща, отвъд търговията и ежедневието и за това какво можем да направим ние.

Колко струва живота на децата в България? Кой им помага? Със сигурност държавата не се справя нито откъм медицинска гледна точка, нито откъм финансова. И всички тези родители стават, както ги наричат, „сирачета, молещи за помощ”...

Разбира се, това утре може да е моето дете и аз ще направя същото. А Вие? Можем ли да им помогнем?

Категорията е празна, защото всеки от нас може да вземе участие в нейното запълване. Имате ли ненужна чанта, имате ли стара, която не носите, имате ли нужда от нова и не знаете какво да правите със старата си? А такива аксесоари? Продайте ги в www.chantichka.bg.

Няма да взимаме комисионна за нищо. Ако желаете и условията го позволяват, можете дори да ни я изпратите, да й направим професионални снимки, да й напишем подходящо описание, да Ви консултираме за цена и т.н.

Повтарям, няма да взимаме комисионна. Нека опитаме да помогнем на някого. Може би утре някой ще помогне на нас?

Знаем, че има множество сайтове, в които можете да продадете ненужна вещ и никой не Ви спира да го направите. Избора е само Ваш. Но ако успеем мъничко да помогнем на едно дете? А ако кампанията с времето прерасне в нещо много повече, може ще са повече деца? Всичко това предстои да се развива.

Ваша е преценката дали си заслужава и дали искате да участвате.

Ваша е преценката дали парите ще отидат по предназначение.

Ваша е преценката дали ще оставите лев- два или повече.

 

Но тези лев- два, ако се съберат ще станат десет, може би сто? Защото, когато всеки от нас успее да ги отдели, те ще се натрупат и за някого ще отидат по предназначение. За някой родител, те ще помогнат на детето му.

И така, ето я моята първа тема за блога на www.chantichka.bg, който може да очаквате скоро.

Моля всеки, който смята, че това е лъжа и целта е собствена изгода да напусне страницата и сайта. Няма да убеждаваме никого, действията са по- важни!

Молим всеки, който не би искал да дари чрез тази кампания или не иска да използва функциите на тази категория, поне да споделя, може би някой друг ще иска.

От Нас зависи докъде ще я развием, дали ще помогнем.

От Нас зависи колко струва живота на децата ни!

 

 

Всички цени са с включено ДДС и в български лева. Всички снимки и текстове са със запазено авторско право и използването им без разрешението на chantichka.bg е незаконно.